Leírás

1. Életjelet a barátoknak. 2. A kíváncsiskodók, pedig végigkövethetik londoni disszidálásom fergeteges vagy épp rögös útját

Naptár

január 2018
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

Érkezés a nagyvárosba

2014.09.19. 20:50 voltmarjobb

Na akkor kezdjük az elején:

A wizzair FAPADOS járat, és ne is várjunk többet a pénzünkért (15000Ft időben legoflalva + 9000Ft nagy poggyász). Örüljünk, hogy elvisz A pontból Bbe, és ennyi.  A 2 órás késés teljesen belefér. De nem húztam fel magamat, hiszen nem így akartam kezdeni az új életemet.

Szóval megérkeztem Luton repülőtérre, csak a nyilakat és a tömeget kell követni, akkor minden rendben lesz. Összeszedtem a 100kgosnak tűnő csomagomat, ami persze max 32kg lehet, de mire a szállásra szenvedtem, na az egy külön történet lenne, tele jobbnál jobb sztorival, amin persze Ti rengeteget röhögnétek, én már kevesebbet :D

A reptérről a National Expressel lehet bejutni Londonba. 11 font a jegy és a reptéren, a repülőn és a neten is előre lehet rá jegyet venni. Érdemes neten időpontot kérni, mert akkor nem jártok úgy mint én, hogy csak a 3-ra fértek fel, ami szintén másfél óra várakozást jelent. De a sorban állás alatt már el lehet kezdeni az ismerkedést :D. Egy japán sráccal kezdtem el beszélgetni és megdicsérte az angol tudásomat, mondjuk ezen jót röhögtem, de azért biztató volt.

Amint beértem a központba, már ismerős volt a környék, hiszen tavaly itt "nyaraltunk", és a Primark (ruhabolt, erről majd később) mindig egy biztos pont volt :D

Ott egyből vettem Oyster cardot (5 font) és feltöltöttem, ugyanis ezzel lehet közlekedni. Londonban a helyi közlekedés az egyik legdrágább dolog, szóval nem érdemes eltévedni. Mindenhol (busz, metró) le kell csipogtatni, (metrónál kifelé is) a kártyát és leveszi az utazás összegét. Szerencsére van egy napi limit, aminél nem szed le többet. De ha sokat utaztok érdemes megnézni, hogy milyenek a bérletek.

Aztán pár kedves útbaigazítást követően meg is érkeztem az eredetileg tervezett 5 helyett 8ra :D

Szólj hozzá!

Címkék: London Oyster card London közlekedés

Tervezz előre!

2014.08.04. 13:27 voltmarjobb

Az elmúlt egy hetet fórumok olvasgatásával töltöttem. Persze mindenki próbál lebeszélni róla, hogy ott sincs kolbászból a kerítés, ami persze egyértelmű. DE ha egyszer elhatároztam magam legalább kimegyek, és majd megtapasztalom a saját bőrömön.

Szóval amit eddig kiderítettem:

Találtam egy oldalt, ami ingyenes angol nyelvtanfolyamot hirdet: (http://www.hu-uk.co.uk/content/ingyenes-angol-nyelvtanfolyam-londonban). Felvettem Lacival a kapcsolatot, nagyon segítőkésznek tűnik, remélem rendben lesz minden. Ők valójában szállásközvetítéssel foglalkoznak, de segítenek amiben tudnak. Szóval ha náluk foglaltok szállást, akkor egy hetet kell előre kifizetni (85 GBP) + 2 hét kaució, de ehhez egy repjegyet kell felmutatni és onnan kezdődik az ügyintézés.

Plusz pont, hogy a szállás közel van a sulihoz. A suliról egyenlőre annyit tudok, hogy személyesen kell majd regisztrálni (egyszeri reg díj 50 GBP), és majd tesztet kell kitölteni. Az én kurzusom október közepén fog indulni, addig lesz időm elintézni a bankszámlát, és a NI azonosítót, mert ezt fogják kérni a munkavállaláshoz és a beiratkozáshoz is.

Vagyis szállás, suli keresése nagyjából pipa. Úgy gondolom, hogy ezt mindenkinek érdemes előre lefixálnia.  Az, hogy kimész és majd lesz valami elég merész húzás, még szerintem is. Melóval kapcsolatban viszont azok a tapasztalatok, hogy ha nem a céged közvetít ki, vagy vmi ismerős hív, hogy melót vele, akkor egyszerűbb, ha akkor keresel, ha már kint vagy. Ezért, ezzel egyenlőre nem is foglalkozok. 

És itthon mik a teendők?

Először is fel akartam mondani, de amilyen peches vagyok, még ez sem megy könnyen, mert a főnököm elment szabira... Na mindegy, így hogy később kezdődik ott a suli tovább tudok dolgozni, ha feltétlenül szükséges, mert azért tartalékoltam a szabijaimat, az ilyen váratlan eseményekre :D

 

Szólj hozzá!

Címkék: Anglia ingyenes nyelviskola Anglia szállás

Ennyi

2014.07.28. 11:07 voltmarjobb

6:40 Már megint szól az ébresztőm. Persze még próbálkozok a szundival, de tudom, hogy akkor meg elkések. A megszokott rutin. Felkelek, megfőzöm a kis ebédemet és közben gépiesen belapátolom a müzlimet, ami persze nem ad délig tartó lendületet, sőt! örülök, ha arra elég, hogy bemásszak a zuhany alá. Rohanás a busz, a metró és a villamos után, és röpke 35-55 perc alatt, a csodálatos BKV kedvétől függően már be is értem a munkahelyemre.

Várom a munkaidő végét. Nem mintha nem lenne jó állásom, mert marketingesként dolgozok egy cégnél, és jófej munkatársaim vannak, de valami hiányzik...

Szóval hazaérek, vagy találkozok még a barátaimmal, de az a pár óra, mintha direkt szívatna, és másodpercek alatt elrepül.  És én már csak azt veszem észre, hogy lefekvésidő és megint kezdődik minden előröl. 

Na ebből most lett elegem. Nagy levegő és pár órás netes fórumozást követően arra jutottam, hogy összepakolok (na ez még egy jó kör lesz) és kiköltözök Londonba. Igen, ennyi. Eldöntöttem és már nincs visszaút.

Folytatása következik...

Szólj hozzá!

Címkék: London magyarok Londonban